/

Barnen i Trädgårdsstan

Vem har inte drömt om att få vara ett av barnen i Bullerbyn som springer barfota mellan gårdarna, jagar fjärilar på ängarna, bygger kojor i skogen och trär smultron på grässtrån? När Astrid Lindgren skrev boken “Alla vi barn i Bullerbyn” i slutet av 1940-talet såg världen lite annorlunda ut, men 80 år senare drömmer vi fortfarande om samma sak.

Gripsholms Trädgårdsstad

Vi går fortfarande i väntans tider för startskottet av Mariefreds nya stadsdel Gripsholms Trädgårdsstad. Men det finns mycket kul vi kan göra redan nu – planera, drömma och visualisera. Två kvarter är nästan klara och med den vackra naturen som granne känns visionen “Barnen i Trädgårdsstan” given att arbeta vidare med.

Barnen i Trädgårdsstan

Vi kommer inte att få se pigor som hämtar mjölk eller drängar som arbetar på ängarna i Trädgårdsstan. Däremot kan vi se barnen som plockar smultron med ansikten fulla av liv och glass. Ett och annat skrapsår på sommarbruna ben. Såpbubblor som nästan osynligt försvinner upp i luften. Blunda, visst kan ni höra skratten?

Gripsholms Backar området

Ja det är så här vi jobbar när vi planerar för nya områden. Visst har vi världens roligaste jobb? I nästa inlägg kommer vi berätta mer om vår vision om den nya sportklubben, missa inte det!

 

 

Barnen i
Trädgårdsstan

Vem har inte drömt om att få vara ett av barnen i Bullerbyn som springer barfota mellan gårdarna, jagar fjärilar på ängarna, bygger kojor i skogen och trär smultron på grässtrån? När Astrid Lindgren skrev boken “Alla vi barn i Bullerbyn” i slutet av 1940-talet såg världen lite annorlunda ut, men 80 år senare drömmer vi fortfarande om samma sak.

Gripsholms Trädgårdsstad

Vi går fortfarande i väntans tider för startskottet av Mariefreds nya stadsdel Gripsholms Trädgårdsstad. Men det finns mycket kul vi kan göra redan nu – planera, drömma och visualisera. Två kvarter är nästan klara och med den vackra naturen som granne känns visionen “Barnen i Trädgårdsstan” given att arbeta vidare med.

Barnen i Trädgårdsstan
Barnkalas

Vi kommer inte att få se pigor som hämtar mjölk eller drängar som arbetar på ängarna i Trädgårdsstan. Däremot kan vi se barnen som plockar smultron med ansikten fulla av liv och glass. Ett och annat skrapsår på sommarbruna ben. Såpbubblor som nästan osynligt försvinner upp i luften. Blunda, visst kan ni höra skratten?

Barnen i trädgårdsstan

Ja det är så här vi jobbar när vi planerar för nya områden. Visst har vi världens roligaste jobb? I nästa inlägg kommer vi berätta mer om vår vision om den nya sportklubben, missa inte det!