/
Slider

Från ritbord till matbord

Kruus Hus bygger på det genuina intresset att skapa stilfulla och trivsamma hem, ett arv de tre bröderna Kruus har med sig från sin pappa Ulf. Husen är varsamt ritade för att passa in i varje unikt område, med fokus på vackra detaljer och material.

Det lilla familjeföretaget som startades 1973 har utvecklats och vuxit sig större, men brödernas personliga engagemang gör att familjekänslan finns kvar. De är själva med i hela processen – från ritbord till matbord. Idag har Kruus cirka 50 personer i sitt team och produktion i egen fabrik. Med egna arkitekter, projektledare, installatörer, snickare och målare säkerställs att ett Kruus Hus alltid lever upp till högsta kvalitet.

”Vår idé är att vi bygger hem. Vi är själva uppvuxna i en familj där alla samlades runt matbordet och drack te på kvällarna, gärna med grannar och andra vänner, så att skapa detta åt andra är fantastiskt”
– Martin Kruus

Vår historia

Ulf Kruus växte upp på Södermalm i Stockholm. När han träffade sin livs kärlek Maria i mitten av 60-talet flyttade de till Sparreholm, gifte sig och fick tre söner; Stefan, Martin och Gunnar. Efter att ha jobbat i skogen under många år startade Ulf sin byggfirma. Med hjälp av ”Ica:s handbok för att bygga hus” byggde han familjens första hus ”Pumpedal”.