/

Ekviken – en ny oas i Mariefred

Efter tre och ett halvt års intensivt arbete kan vi nu stolt konstatera att en ny oas har vuxit fram i Ekviken / Mariefred. När man har jobbat länge i ett område känns det alltid lite vemodigt när sista nyckeln lämnas över och arbetet är klart. Skönt och ledsamt samtidigt. Happy sad!

Gripsholms Trädgårdsstad

Så här såg det ut när vi började planera för området 2017. När man blickar ut över Ekviken idag fylls det av 63 nya boenden; åtta kedjehus, tjugofem villor, tjugo radhus och tio lägenheter med en lokal i botten precis nere vid vattnet. Om man vill roa sig med att räkna på det betyder det att vi har färdigställt ett hus var tredje vecka.

Barnen i Trädgårdsstan

Ekviken har fyllts av familjer, stora som små, och är ett välbesökt område för promenader och bad från bryggan. Ekvikens båtklubb med plats för 50 båtar är fulltecknad och krogen Skalla Bord nere i Sjömagasinet har precis slagit upp portarna för sina första besökare. Sista nyckeln till Sjömagasinet lämnades över för några veckor sedan så vilka övriga verksamheter som dyker upp nu återstår att se. Men att det är ett område fullt av liv och rörelse råder det inget tvivel om.

Gripsholms Backar området

Ja som sagt. Det är med blandade känslor vi sätter punkt för Ekviken. Nu ser vi fram emot nya utmaningar i bland annat vårt projekt Gripsholms Trädgårdsstad vid golfbanan i Mariefred. Men i väntan på den processen kan ni mycket väl se oss dyka upp på lite andra ställen runt om i kommunen, men mer än så kan vi inte avslöja just nu.

Trevlig helg!

 

 

Ekviken
 

 En ny oas i Mariefred

Efter tre och ett halvt års intensivt arbete kan vi nu stolt konstatera att en ny oas har vuxit fram i Ekviken / Mariefred. När man har jobbat länge i ett område känns det alltid lite vemodigt när sista nyckeln lämnas över och arbetet är klart. Skönt och ledsamt samtidigt. Happy sad!

Gripsholms Trädgårdsstad

Så här såg det ut när vi började planera för området 2017. När man blickar ut över Ekviken idag fylls det av 63 nya boenden; åtta kedjehus, tjugofem villor, tjugo radhus och tio lägenheter med en lokal i botten precis nere vid vattnet. Om man vill roa sig med att räkna på det betyder det att vi har färdigställt ett hus var tredje vecka.

Barnen i Trädgårdsstan

Ekviken har fyllts av familjer, stora som små, och är ett välbesökt område för promenader och bad från bryggan. Ekvikens båtklubb med plats för 50 båtar är fulltecknad och krogen Skalla Bord nere i Sjömagasinet har precis slagit upp portarna för sina första besökare. Sista nyckeln till Sjömagasinet lämnades över för några veckor sedan så vilka övriga verksamheter som dyker upp nu återstår att se. Men att det är ett område fullt av liv och rörelse råder det inget tvivel om.

Barnen i trädgårdsstan

Ja som sagt. Det är med blandade känslor vi sätter punkt för Ekviken. Nu ser vi fram emot nya utmaningar i bland annat vårt projekt Gripsholms Trädgårdsstad vid golfbanan i Mariefred. Men i väntan på den processen kan ni mycket väl se oss dyka upp på lite andra ställen runt om i kommunen, men mer än så kan vi inte avslöja just nu.

Trevlig helg!